O nama

HISTORIJA DŽEMATA

Dana 28.12.2016. godine registriran je naš džemat u “Amtagericht Mannheim” pod registarskim brojem VR 701491 sa punim imenom Deutsch Bosniakischer Kulturverein e.V.

UPRAVA DŽEMATA

Upravu našeg džemata čini 7 Odbornika. Ovo tijelo izabira 3 najodgovornija lica za vođenje džemata u vidu funkcija: predsjednika, potpredsjednika i blagajnika.
Aktuelni sastav našeg Odbora sa odgovornim funkcijama čine:
1. Duraković Enis – predsjednik
2. Hodžić Muharem – potpredsjednik
3. Karahmet Enver – blagajnik
4. Husić Abid – sekretar

OPĆI ZADACI I AKTIVNOSTI DŽEMATA

Naša vizija je da uspješno okupljamo Bošnjake Mannheima i zajednički radimo na očuvanju naše vjere, kulture i svih ostalih pozitivnih vrijednosti našeg naroda.

Naša misija je da prenosimo poruke mira, suživota i dijaloga koje islam i naša kultura nedvosmisleno podižu na najvećim stepenima prioriteta u cilju uspješnog funkcionisanja ljudske zajednice.

Članovi smo AKIG-a Radnog udruženja muslimana Mannheima, te IGBW-a Islamske zajednice Baden Würtemberg, aplicirali smo za prijem u IGBD Islamsku zajednicu Bosnjaka Njemačke i nastojimo učestvovati u svim pozitivnim društevnim dijalozima.

Mi smo otvoreni za svaku saradnju na polju dobra i pozitivnosti i nedvosmisleno smo protiv svih poroka i zala koje razaraju društvo.

© Deutsch-Bosniakischer Kulturverein e.V.